Снимка: Pixabay

Празниците са на прага ни, а подготовката за тях тече с пълна пара.

Докато някои ще празнуват Коледа със своите близки у дома или пък ще посрещнат новата 2019 година във заведение, то други предпочитат да прекарат празничните дни извън града, а често и извън България.

Още по темата

Предпразничните и празнични оферти започнаха да валят като пороен дъжд в средата на пролетта. По данни на Института за оценки и анализи в туризма тази година над 530 хиляди ще прекарат предстоящите празници извън дома си.

По-голямата част от тях – около 420 000 ще пътуват в страната на почивка или пък ще посетят свои роднини.

Неотдавна стана ясно, че цените по родните курорти и почивни бази са значително завишени – много по-високи от тези, предлагани за отдих в чужбина.

Куриозен беше случая с оферта за почивка в Кюстендил, която се оказа на съвсем конкурентна цена с оферта за екскурзия до... Дубай. Затова и почивката извън България става все по-предпочитан вариант за прекарване на Коледните празници.

110 000 българи твърдят, че ще прекарат празниците  в чужбина. Най-предпочитани се оказват почивки в съседните ни държави – Сърбия, Гърция, Македония, Румъния.

Увеличава се и броят на хората, избрали да прекарат празниците в Централна и Западна Европа.

 

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 6 месеца

Дотегнахте ни със шопските си културноетнически особености!На всеки празник едно и също...как софийските говеда тръгнали да се трепят по пътищата!

33

ПроСоТо

преди 6 месеца

До ПроСото

ти определено си окаяно същество!...Непрекъснато ни го доказваш,както и да се "представяш" тук..

32

ПроСоТо

преди 6 месеца

миналата година Тиквун ни прогърме ушите че 250000 нашенци пътували до гръчко по Коледа,сега цифрата стана 110000...

..Голем напредък,нема що!..."Гарантиран от герп"..