Снимка: Булфото

Преди броени дни интересна оферта за празниците разбуни духовете в социалните мрежи. От нея стана ясно, че почивка в Кюстендил за Нова година е с почти сходна цена като тези за почивка в... Дубай.

Оказа се обаче, че самите кюстендилци не са толкова положително впечатлени от оценката за града им и голяма част от тях ще празнуват извън града и извън... България.

Още по темата

За поредна година заведенията в Македония и Сърбия се оказаха предпочитани от жителите на Кюстендил за предстоящите празници, отбелязаха местни туроператори.

Предложенията на заведенията и хотелите в съседните държави са по-изгодни от тези в България, близкото разстояние също е плюс, обясниха агенти пред БТА.

Според тях кюстендилци предпочитат да пътуват до Македония или Сърбия, където могат да се веселят в по-различна обстановка. Гърция също е желана дестинация, макар да излиза малко по-скъпо.

Цените за празнична вечер с транспорт варират между 150 и 260 лева, с една или две нощувки. Актуални са и еднодневните екскурзии и предколедни пазарувания в Македония и в Гърция, чиято цена е 35-39 лв. Програмата на еднодневните пътувания в Македония включва вечеря, както и томбола с изненади.

Еднодневните пътувания в Македония са предпочитани от жителите на Кюстендил и за фирмени банкети и коледни празненства. Предлаганите оферти за банкетите са с петстепенно меню, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, включително и организиран транспорт. Те включват и жива музика.

Около 250 лв. е и стойността на офертите за посрещане на Нова година в Гърция, с две нощувки, казаха туроператори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase