Снимка БГНЕС, архив

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обеща на туристите, които трябваше да се евакуират по време на пожарите на остров Родос, една безплатна седмица ваканция, съобщи "Етнос", цитиран от БГНЕС.

Премиерът обясни в интервю за “Good Morning Britain”, че желаещите туристи ще могат да се върнат на Родос през пролетта, за да се насладят на острова и красотата му.

„Гръцкото правителство, в сътрудничество с местните власти, ще предложи една седмица безплатни почивки на Родос следващата пролет или есен“ за всички, които евакуираха заради пожарите, каза премиерът тази сутрин, говорейки по британския канал ITV .

„Днес Родос е по-дружелюбен от всякога, островът се върна към нормалността“, подчерта тогава министър-председателят.

Още по темата

Мицотакис подчерта, че опасността е отминала. Той отбеляза също, че въпросът с горските пожари не е само гръцки, а средиземноморски проблем. Премиерът подчерта и готовността на Гърция да се бори с пожарите, както се вижда от случая Родос.

Гостоприемството и щедростта на жителите на острова бяха подчертани и от Мицотакис, отбелязвайки как те отвориха домовете си за туристите, които бягаха от горските пожари.

Премиерът призова британците да не отменят почивката си на Родос, а дори да резервират пътуване до острова в последния момент, ако искат, като увери, че няма опасност.

„Защо не изберете Родос; доколкото разбирам, времето не е страхотно през последния месец във Великобритания, така че ако търсите резервация в последния момент, сигурен съм, че ще намерите страхотни оферти в Родос или всяка друга дестинация в Гърция“, добави Мицотакис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase