Снимка: bTV

Разследването на убийството на Виктория Маринова ще приключи успешно – с осъдителна присъда, прогнозира бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Тепърва предстои версиите и доказателства да бъдат проверени, преди делото да стигне в съда.

По думите му дейността на разследващите по случая с убийството, а и със задържането на Северин Красимиров, не се е забавила, но "дори и бавно, по-добре разследващите действия да се извършат качествено", поясни той.

Още по темата

Според Емануил Йорданов тенденциозното изнасяне на информация от досъдебното производство пред медиите се е превърнало в обичай у нас.

"Още в самото начало бях склонен да оставя на заден план версията, че убийство е свързано с работата на Виктория Маринова, защото говорим за сравнително малка медия и човек, който няма ярка биография в сферата. Нека не забравяме, че България е на 109 място по свобода на словото. Тежки проблеми с медиите не могат да се очакват от когото и да е – очевидно проблемите с медиите у нас се решават по друг начин, а не чрез убийства.

Ако се твърди, че е заради професията ѝ, то би следвало да се посочи конкретен детайл от нейната работа, който би могъл да доведе до някаква толкова драстична намеса. Кой ще бъде толкова глупав да убие журналист, когато следите на работа на журналиста биха могли да отведат към него?", попита бившият вътрешен министър.

"Задържаният в Германия заподозрян за убийството на Виктория Маринова трябва да бъде върнат у нас, за да продължат действията по досъдебно производство", настоя Емануил Йорданов пред "Фокус" .

Според бившия МВР шеф нов случай на етническо напрежение, от който се опасяват русенци, не е необходим в този момент.

Коментари Напиши коментар

159

БЪЛГАРИЯ Е

преди 8 месеца

избрана за член на съвета за"ПРАВАТА НА ЧОВЕКА" Но никой не дава определения що е човек? Тези права за *** отнасят ли се?Убиеш ли някой - минаваш в категория ЗВЯР без никакво права!ЗАТВОР ДО ЖИВОТ!

158

do 163

преди 9 месеца

На база какво да се определя този етност? С ДНК тест или по самоопределяне?

157

rushi.gonamushi

преди 9 месеца

В урановите мини да се вкара веднага!!!!