Снимка: БГНЕС
fallback

Днес, 14 ноември 2022 г., Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и разпореди проверка за спазване на пътната безопасност в казанлъшкото село Бузовград. Тя се извършва по реда на надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите. Причината е настъпилото на 11 ноември 2022 г. тежко пътнотранспортно произшествие в населеното място, при което водач е управлявал автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества и е блъснал и ранил 14-годишно момче, съобщиха от държавното обвинение.

Припомняме, че инцидентът предизвика недоволство у местните жители, които излязоха на протести. Те изразиха притеснение за безопасността на децата си след случая с пострадалото е дал указания проверката да се извърши от полицейски служители при Районно управление-Казанлък и длъжностни лица от администрацията на община Казанлък, определени със заповед на кмета и членове на местната Комисия по безопасност на движението по пътищата.

Oще по темата

В хода на проверката трябва да се изследва пътното състояние в населеното място и дали е необходимо да се предприемат мерки по промяна на регулирането на движението, да се проучи и анализира необходимостта от допълнителни пешеходни пътеки на места, представляващи повишена опасност, изграждане на кръгово кръстовище в центъра на селото, поставяне на изкуствени препятствия по пътното платно, с които принудително да се ограничава скоростта, да се провери и наличието на улично осветление и дали то се включва своевременно при намаляване на дневната светлина, да се анализира необходимостта МВР да засили контролът по спазване на Закона за движение по пътищата в това населено място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен гражданин

преди 1 година

Няма да е лошо такава проверка да се направи в цялата Община Казанлък и в частност в гр. Казанлък. След "разкопките " на ВиК зеят дупки и липсващи шахти в целия град, стърчат тръби и още много други предпоставки за тежки ПТП и травматизъм. Спи ли прокуратурата в Казанлък, или само като стане беля и Ни дават по телевизиите, сме активни !?

fallback