Тази сутрин в Бузовград отново се събраха за протест. Снимка: БГНЕС

Критично остава състоянието на 14-годишното момче, което пострада в тежкия пътен инцидент в казанлъшкото село Бузовград, обяви пред БТА проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, където детето е настанено.

Момчето е в кома, обясни той.

Още по темата
Както е известно, инцидентът стана на 11 ноември около 17:30 часа в края на селото в посока село Розово. На мястото са се намирали три деца, които са били с велосипеди и са използвали поставен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали обратно към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и който е блъснал стоящото в началото на банкета момче, коментира пред журналисти районният прокурор Таня Димитрова.

Водачът не е спрял, укрил се е и е заловен четири часа по-късно в дома си.

В рамките на днешния ден ще бъде продължено събирането на доказателства, каза окръжният прокурор Дичо Атанасов. "Обвиняемият за тежката катастрофа е заловен и е привлечен към наказателна отговорност в качеството му. В момента е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа, предстои утре да бъде внесено искане от наблюдаващия прокурор за вземане на постоянна мярка "задържане под стража", съобщи още той.

Рано тази сутрин жителите на село Бузовград се събраха на протест. Те настояват за справедливост, за промяна в законодателството и изграждане на легнали полицаи в населеното място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase