Снимка: БГНЕС
fallback

Главният прокурор Иван Гешев официално прие документите по предложението за предсрочното му освобождаване.

Това стана факт, след като пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие вътрешните правила за предсрочно освобождаване на главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС.

Oще по темата

Гешев получи официално предложението на министър Надежда Йорданова за освобождаването му с материалите към него. "Декларирам, че съм получил и подписал предложението", каза Гешев.

С приетите днес правила ВСС разписа сроковете и рамката, по които да се провежда процедурата по предложение за предсрочно освобождаване на "тримата големи" в съдебната власт. С официалното приемане на предложението и материалите от главния прокурор започват да текат сроковете по процедурата, съобщава БТА.

Пленумът прие да проведе на 4 април следващото си заседание, на което да се произнесе по допустимостта на предложението на министър Йорданова за предсрочно освобождаване на главния прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Ангелина

преди 2 години

До АнонименЦацаров е основният двигател.....

32

Реалист

преди 2 години

Каскета го слушах днес,пълна невежа,долна мутра и абсолютен непрофесионалист.Е, с полицейското юридическо образование толкова може...Оставка!!!

31

Анонимен

преди 2 години

Е как кой ще сложат? Оня гнусния с 12-те кензефа разбира се. Той за това драпа. Пък и черепа иска да се върне вече в България.

fallback