Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Прокуратурата имала правен интерес да поиска възобновяване на делото срещу Джок Полфрийман, който беше пуснат предсрочно от затвора, след като изтърпя 12 години от наложената му 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г., смята министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

Оказа се, че консулът на Австралия е поискал среща с него, но самият Кирилов призна я е пропуснал, защото била по времето, когато се обсъждаха промените в НПК и НК в парламента и той присъства на дебата в пленарната зала.

Така че правосъдният министър не знае дали е вярно, че Полфрийман има издаден от австралийското консулство в Атина издаден временен паспорт (пасаван).

Oще по темата

С пасавана лицето може да бъде идентифицирано, но тълкуването дали с него може да напусне страната, се пада на Главна дирекция "Български документи за самоличност".

"Той вече не е в заведение, което е в компетентността на затворническата администрация“, каза Кирилов и призна, че държавата не може да осуети свободното придвижване на човек, който не изтърпява присъда.

Въпреки че подкрепи прокуратурата, която поиска възобновяване на делото срещу Полфрийман, министърът не се ангажира да прогнозира кога ще има решение, защото всичко зависило от случайното разпределение на делата.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска вчера от Върховния касационен съд да спре условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман и да бъде възобновено съдебното дело за това освобождаване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Чакам момента в който австралийските власти ще пратят техни следователи да разкостят нашите милиционерчета и БКП задникооблизци!

12

Анонимен

преди 4 години

Консулът на Австралия е поискал среща с правосъдния ни министър - Опаааааа, колелото се завъртя!!!

11

Владимир

преди 4 години

Свобода за Полфрийман! Фурнанджийските лопати като Цацата, който се опитва да упражнява натиск върху съдиите - вън от съдебната система. Омръзна ни да му гледаме слугинажа и е крайно време да резбере, че съдебната власт е независима. Ако иска да се заиграва с политиците да се кандидатира, а не да маскари съдебната система!!!!!

fallback