Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров иска да спре изпълнението на условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
Цацаров е внесъл искането във Върховния касационен съд - да възобнови производството по условно предсрочно освобождаване на Полфрийман и да спре изпълнението на постановеното условно предсрочно освобождаване.

Полфрийман бе осъден на 20 г. затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г., когато при сбиване в центъра на София намушка и неговия приятел Антоан Захариев.

До момента ефективно е изтърпял 11 години, 8 месеца и 21 дни, в което влиза и предварителният арест. Допълнително от присъдата му се приспадат около година и осем месеца заради времето, което е работил в затвора.

Състав на Апелативния съд в София с председател Калин Калпакчиев пусна предсрочно Полфрийман с изпитателен срок, равен на остатъка от присъдата – 6 години, 6 месеца и 25 дни.

Общественото недоволство срещу решението обаче не закъсня. Партия "Атака" организира и протест, на който стотици поискаха оставката на съдията.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase