Снимка: БулФото
fallback

87 хиляди лева е декларирал пред Сметната палата Лютви Местан през 201 7г., когато за последен път беше депутат, показва проверка на "24 часа".

Неговата съпруга - Ширин, пък е отчела 50 000 лева на влог. Семейството има апартамент и гараж в Кърджали за 85 хиляди лева, както и къща с двор и гараж в Момчилград за 30 хиляди лева.

Oще по темата
Според стари декларации на Местан, той притежава и ниви в региона.

В сряда вечерта Окръжният съд в Кържали отмени гаранцията от 10 000 лева на лидера на партия ДОСТ, понеже прокуратурата не е посочила имущественото състояние на Местан.

Гаранцията му беше наложена заради катастрофата край село Загорско в неделя, при която загина 6-месечно бебе.

"С това на практика Местан е останал без каквато и да било мярка за неотклонение. Това, което прави в момента окръжната прокуратура в Кърджали, е спешно да събере доказателства за  имотното му състояние, какви недвижими имоти притежа, какви са неговорите доходи и какви коли притежава," коментира говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Прокуратурата предостави доказателства, но явно те не са били достатъчни. За 24 часа няма как да съберем всичко. Само автомобилът, с който се е движил Местан, според вас колко струва?", риторично пита още Арнаудова.

В момента Лютви Местан е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, а в сила остават две от наложените му мерки за неотклонение - забранено му е да напуска страната и му е отнета шофьорската книжка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

sid

преди 5 години

И очите да ни изкарат и физически да ни очистят като няма съд,такъв ще е резултата.Направо не ми се гледа тоя филм,вече сме то гледали и края е ясен.Знам го.Абе кой лежи в тези затвори?Казват,че са препълнени или умишлено се пълнят с *** за да няма място за големите риби.

33

Анонимен

преди 5 години

Само заради физиономията 5 години.

32

Шопо

преди 5 години

Бай Местан има ресторант на 5 км от катастрофата.

fallback