fallback

Преди два дни Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова напуснаха ареста. Те са обвинени за получаване на подкуп в голям размер от строителния предприемач Александър Ваклин.

Двете жени прекараха заедно в килията 8 месеца, но сега всяка една от тях е в дома си под "домашен арест". Делото премина с многобройни скандали, но все пак накрая тяхното искане да се приберат вкъщи бе удовлетворено.

Oще по темата

Репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов се срещна с Биляна Петрова в нейния дом. По думите на бившата зам.-кметица на "Младост" това ще бъде най-прекрасната й Бъдни вечер.

"Подготвяме са за делото, защото 8 месеца нямахме възможност да разговаряме нормално с адвокатите. Това не е равен старт, това е малкият човек срещу държавата. В ареста имаше специални съоръжения за подслушване на разговорите с адвокатите. Бяхме 8 месеца в информационно затъмнение. Никога не е имало такъв случай, това е прецедент", категорична бе Петрова.

Тя попита защо главният прокурор Сотир Цацаров следи лично делото "Иванчева" и е запознат с подробности по случващото се.

"Има много по-големи престъпления, които се случват. Защо тях не държи под личен отчет? Защо не разследва нашите сигнали, които подавахме?", попита още тя.

Тя коментира и условията, в които с Десислава Иванчева трябваше да живеят 8 месеца. По думите й в Сливенския затвор условията са такива, че психиката на човек се срива.

"Ние сме уникален случай, защото за 8 месеца посетихме Сливенския затвор, бяхме и в болницата към Централния софийски затвор. Постоянно си събирахме багажа, но все пак не ни пускаха. В момента даже още част от багажа ми е в Сливенския затвор", разясни обвиняемата.

Биляна Петрова смята, че делото ще е на своята финална права след около 2-3 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Знаещ

преди 5 години

До всички ***:Продавате се евтино! Ще ви употребят и изхвърлят. Вие никога няма да сте свободни хора. А гъкнахте някъде с какво се занимавате-я кола ще ви блъсне, я инфаркт ще ви покоси и т.н. Но народът е казал: "Ум царува, ум робува, ум патки пасе!" Поздрави!

112

Гост

преди 5 години

Не г-жа Иванчева, а българските медии са уникален случай, както и може би българските зрители и слушатели - да ни занимават цяла седмица с неуточнените и нелогични думи на една жена, която действително вероятно е била подложена на психическо напрежение в затвора, където е попаднала, и никой да не отбележи, че думите й са несвързани, от тях да се търси истина, па и поука, и не зная какво още...

111

Недо

преди 5 години

Веднага след арестуването трябваше да бъдат в отделни килии за да не се договарят.На Петрова веднага и става лошо след спирането на колата и още на стълбите казва ,че няма нищо общо с това/с кое, а/-и сега говори , че са я заплашвали

fallback