Снимка: Bulgaria On Air

Съдът остави "под домашен арест" шофьора на катастрофиралия край Своге автобус - Григор Григоров. Основният мотив на магистратите беше здравословното му състояние. Той е единственият обвинен за трагедията, за момента.

Адвокат Христо Ботев, защитник на Григор Григоров, каза пред Bulgaria ON AIR, че прокуратурата трябва да "изрови" случая до дъно, за да стане ясно дали само грешка на водача е причината за инцидента.

Още по темата

"Вече ще може да се каже дали в този пътен участък това щеше да се случи и без да има грешка или щеше да се случи единствено и само заради грешката, или има комбинация от фактори", коментира защитникът.

Адвокат Ботев обаче не вярва това да се случи и каза, че трябва целият случай да се води в едно дело, защото иначе отговорността ще се размие.

Той разказа, че Григор Григоров е в тежко психическо състояние, но опроверга да е правил опит за самоубийство. Адвокатът беше категоричен, че на водачът е повдигнато обвинение не по правилен начин.

"В неделя вечерта са нахлули в ИСУЛ разследващи със служебен защитник и така му е повдигнато обвинение. По принцип е съвсем друга практиката, но явно трябва някой да е виновен, поне за начало", обясни Христо Ботев.

Адвокатът добави също, че се е изненадал дори, че прокуратурата е поискала само домашен арест, а не се е "изсилила" да иска постоянно задържане.

Христо Ботев обаче беше категоричен, че ще обжалват това решение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase