Снимка: Булфото, архив
fallback

След близо две години в ареста Анита Мейзер излиза от килията срещу 5000 лв. парична гаранция.

Решението е на Варненския апелативен съд,  който приключи делото срещу нея. След два месеца съдиите ще обявят решението си за съдбата на скандалната мисис.

Oще по темата
На първа инстанция тя получи осъдителна присъда.

Окръжните магистрати признаха Мейзер за виновна по две обвинения – че е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай, а освен това е предложила подкуп на полицейски служител.

Тя получи три години и половина затвор по първото обвинение и 4 години и половина за затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай.

Според първоинстанционния съд Мейзер трябва да търпи по-тежкото.

Окръжен съд - Варна й наложи и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Анита Мейзер бе арестувана на 15 август 2016 г., след като 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома им във Варна.

Самата тя промени на няколко пъти показанията си, дадени пред разследващите и пред съда.

За последно тя смени версията си пред Апелативния съд във Варна.

Тогава заяви, че не е поставяла свински опашки на 40-годишния си мъж и не е била в апартамента, когато той е починал.

Преди това Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 г. е сложила на Николай една свинска опашка на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.

Според втората версия мисиската е тръгнала за магазина 20 минути след полунощ на 14 август, за да купи яйца и кухненска хартия. По това време Николай лежал по очи на масажната маса, като имал само една свинска опашка на краката, а пакетът с останалите бил на малка масичка до него. Заръчал й да не се бави повече от половин час, за да правят после секс.

Когато Мейзер се прибрала отново в жилището, тя говорила дълго време с приятел по телефона, отишла до апартамента на дъщеря си в същата кооперация и чистила след котката си. Това й отнело между 40 и 60 минути и едва след това открила тялото на Николай, паднало от масажната маса.

В първия момент си помислила, че съпругът й се прави на умрял, както обичал да се шегува. Мейзер седнала върху трупа и след като се уверила, че Николай няма пулс, се паникьосала.

Побягнала към кухнята, за да търси веро и ножици, с които да среже свинските опашки. По думите й няколко пъти "лашкала" тялото, отричайки обаче да се е опитвала да го изнесе със сак на колелца от жилището, както твърдеше по-рано.

Обратът в показанията си Мейзер обясни с уверенията, които получила за условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

mnenie

преди 5 години

Тази мацка беше избрана за мисис България и представяше страната ни в САЩ.Доста представителна жена за страната ни. Америкаците са си казали: "Като гледам мацете, България трябва да е станата на крокодилите".

57

ex

преди 5 години

Вчера си купих ''анитамейзерки'' на промоция от Лидл.От как влезе в затвора черни ги произвеждат,по дебели и здрави са, и като стегнат връзка кабели не пускат.

56

Анонимен

преди 5 години

Хубав куркодил!

fallback