Снимка: архив, Булфото

Ники беше убит и Мейзер трябва да получи отговаряща на престъплението присъда. Това обявиха близките на починалия културист.

Семейството на загиналия съпруг на Анита Мейзер Николай Димов ще обжалва присъдата й. Тя получи четири година и половина затвор за убийство по непредпазливост.

"Да направят проверка на адвокати, на прокурори, на всички съдии. Аз тази присъда я знаех предварително", заяви Мейзер, излизайки от съдебната зала.

Още по темата

Сестрата на Николай - Милена е категорична, че присъдата не е съизмерима и ще обжалват. "Брат ми е убит. Считаме, че само наказание в максималния размер може да е частична справедливост за извършеното”, каза тя пред bTV и допълни, че наказанието не е самоцел и отмъщение".

Милена уточни, че тя и близките й искат справедлива присъда за убийството на брат й и за хората, които го обичат. "Човешкият живот няма стойност. Искаме спокойствие и да се спре с всички клевети, убити и набеждавания срещу нашето семейство от страна на Желева. Искаме мир за душата на Ники и себе си", категорично заяви тя.

Присъдата за Мейзер дойде след като процесът срещу нея бе разгледан за втори път от Варненския окръжен съд. Той бе върнат през април от апелативния съд заради допуснато процесуално нарушение. Първата инстанция не бе взела предвид молбата на майката на покойния да бъде конституирана като частен обвинител по делото.

При първото разглеждане Мейзер бе осъдена на 4 години затвор, но съдът намали наказанието ѝ с 1/3, тъй като тя призна вината си и казусът приключи по съкратената процедура. Така тя трябваше да остане зад решетките за 3 години.

Сега обаче подсъдимата се отрече от тогавашните си думи пред съда, заявявайки, че е невинна и че при първото разглеждане на делото е излъгала, признавайки вината си, защото мислела, че така ще бъде освободена от ареста "същия ден".

Културистът Николай Димов загина в нощта на 14 август 2016 г. Смъртта му настъпила след задушаване от "свински опашки" поставени на врата от съпругата му. Разследването установи, че двамата искали да снимат клип, демонстриращ силата на Димов, но вместо това, той се задушил.

Мейзер бе обвинена и, че предложила подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай, за да "оправят нещата".

"Ники сам се самоуби пред мен по непредпазливост. Любимият ми мъж си отиде на любимата ми масажна маса. Моята вина беше, че бях в дома си като неговата любима асистентка", каза през сълзи Мейзер в последната си дума пред съда в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase