Снимка: Булфото
fallback

Софийският апелативен съд освободи под парична гаранция Цвета Таскова, която е обвинена за катастрофата с автобус на магистрала "Тракия", при която загинаха 6 души, а 26 бяха ранени.

Oще по темата

Съдът й наложи парична гаранция от 5000 лв.

С определението си втората инстанция отменя постоянния арест на Таскова, наложен от Софийски окръжен съд.

Според съдебния състав не са изпълнени трите предпоставки, от които следва да се вземе поисканата от прокуратурата най-тежка мярка "задържане под стража". Съдът не откри данни за реална опасност от укриване на Таскова, както и вероятност да извърши престъпление. Също така отбеляза, че обвиняемата за инцидента няма други криминални или противообществени прояви.

Другият довод за налагането на парична гаранция на съда е, че разследването на катастрофата, както и автотехническите експертизи, се очаква да отнемат изключително продължителен период от време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Марци

преди 5 години

Това е една добра новина.

50

Аз

преди 6 години

Да, бе ...той Бойко Борисов й е държал ръцете на момата докато кара, та затова...Смешни сте като започнете да политизирате всичко...И разбира се,че водачът на автобуса е виновен, че не е реагирал адекватно на създадената от момата, но пък без да иска ситуация..тя- горката,а той- на клада..

49

Анонимен

преди 6 години

До РеалистЕ не е истина - стига с тоя ГЕРБ бе жалки сте. И тук ли ????????????

fallback