Пъков в съда. Снимка: Булфото
fallback

Софийският градски съд освободи предсрочно от затвора Цветан Пъков, осъден на 4 години лишаване от свобода, заради това че блъсна и уби 6-годишно дете в Панагюрище.

Петьо Гевечанов беше ударен от бизнесмена малко след 20 часа на 14 април 2015 г., докато пресичало с велосипеда си пътното платно.

Oще по темата

Според експертизата Пъков е карал с 80 километра в час в населеното място и не е успял да реагира, когато детето е изскочило пред него.

Според обвинението той е ударил Петьо с колата си и го е влачил десетки метри. Момченцето е загинало на място.

Пъков е излежал 3 години и 6 месеца от присъдата си и предстои да излезе условно предсрочно – 5 месеца и 21 дни по-рано.

Съдия Десислав Любомиров обяви, че в доклад от затворническата администрация в Казичене твърдят, че Пъков се е поправил.

Като доказателство за това магистратът цитира данни, че затворникът е награждаван много пъти и нито веднъж не е наказван. Освен това стойностите на криминален риск при него били ниски.

Защитата на Пъков поиска той да бъде освободен и от наказанието 7 години без книжка. Съдът обаче отказа с аргумента, че тази санкция тепърва ще бъде изпълнявана.

"Съжалявам, ако мога да върна времето назад, бих предотвратил инцидента", каза Пъков, като доказателство, че е осъзнал вината си.

Смъртта на Петьо през 2015-та накара стотици негови съграждани да се вдигнат на протести срещу шофьора-убиец.

Тогава се появиха свидетелства, че бизнесмена Пъков и друг път е карал неразумно, дори е предизвиквал инциденти. Оказа се обаче, че той няма нито един акт от полицията за това.

Решението за освобождаването му не е окончателно и последната дума за свободата на затворника ще има Софийският апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

Да не дава Бог това да се случи на мое дете.От раз прежалвам 3/4години от живота си, но убиеца ще е там при убития.

29

Панагюрище

преди 6 години

До . ..а колко други "инциденти" има причинени от него. май доста бързо се забравят фактите. и едно уточнение - най-рано септември да е влязъл в затвора. 2 години и един прекъснат детски живот...

28

Манго

преди 6 години

Ами ....Да тъпата държа може да присъди за убийство 4 години затвор. Само една смотана държава може така да разсъждава.

fallback