Снимка: Булфото, архив

Поредната жертва на шофьора Цветан Пъков, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище, проговори. Оказа се, че Пътев е пратил за половин година на легло не само възрастна жена, ами и Христо Христов.

В шофьорското досие на Пъков обаче инциденти с тежко пострадали няма, показва справка в пазарджишката прокуратура, а Христов призна по bTV, че изключително съжалява, че се е отказал да го съди.

Инцидентът с него е станал около 7,30 ч. на 17 ноември 2012 г. на пътя Вакарел – Панагюрище.

Христов е шофирал, а в колата с него е имало още трима души. Отивали са на лов. Внезапно обаче от един завой е изскочил Пъков с джипа, с който уби и Петьо. Според очевидци на катастрофата Пъков е карал с над 100 км./ч, въпреки че има предупредителен знак за намаляване на скоростта, и се е блъснал силно в колата на ловците.

"Изпаднал съм в безсъзнание, имах счупен таз, капачка, глава, ключица. Първо бях два месеца в болница, после за още два после, а след това за още един“, разказа Христов.

Той добави, че е било образувано дело по случая.

"В един от промеждутъците, когато не бях в болница, при мен дойде вкъщи разследващият полицай от Ихтиман, който ме увеща да прекратим делото. Каза, че няма смисъл да го съдим, той си е признал вината, не е употребил алкохол. Каза, че делото ще се проточи повече от три години и най- много на него да му дадат пробация, а аз ще пропусна срока за обезщетение от застрахователите и аз подписах, за което искрено и дълбоко съжалявам, защото ето сега само година и пет месеца по-късно той уби дете“, каза Христов.

Според него най-вероятно стана въпрос за протекция над Пъков.

Христов прави този извод и от думите на разследващия полицай, който му е казал, че Пъков е състоятелен човек и ще го обезщети. 

Въпреки това досега Христов не е получил нищо от бизнесмена.

"После се срещнах с адвокат и той каза: „Как можа изобщо да подпишеш? Заради това разследващият е дошъл у вас“, добави жертвата на Пъков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase