Снимка: архив "Булфото"
fallback

Кървавата баня в Нови Искър в новогодишната нощ е провокирана не само от силна любов, но и от финансов интерес.

Това стана ясно от пресконференция на разследващите шесторното убийство. Тя бе обещана вчера от вътрешния министър Валентин Радев заради съмненията, че Росен Ангелов е истинският убиец и че се е самоубил.

Миналата седмица бившият затворник бе посочен от МВР и прокуратурата като килъра от новогодишната нощ на базата на ДНК-анализ. Спецполицаи и военни го издирваха дни наред, но накрая го откриха мъртъв, а експертиза доказа, че се е самоубил.

Първоначално разследващите обявиха, че Ангелов е убил първо Кети от ревност. След това разстрелял и останалите.

Oще по темата

Днес те уточниха, че мотивът му е смесен - както емоционален, така и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни българи в София и околностите, а Росен Ангелов е искал да ограби някои от тези домове. Именно това е причината за разрива в отношенията на двамата.

"Росен е искал ключове и достъп до алармените системи на някои от тези домове. Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безкористна. Именно затова са били заличени всички свидетели. Искал е да заличи всички следи към него. Той е убил семейството на Кети, защото след смъртта й именно те са заинтересовани от разследване", каза шефът на следствието Борислав Сарафов, цитиран от "24 часа".

Главният разследващ полицай от СДВР съобщи, че всички факти говорят, че кървавата драма се е разиграла в тъмната част на денонощието на 31-ви срещу 1-ви.

"Евентуално първото убийство е станало след 19:30 часа в района около къщата, където е намерено семейството. Кети Кюхова е излязла да разходи кучето си и около 23 часа е извършено и петорното убийство. Тялото на Кети е изхвърлено след това. Роднините на Кети са я търсили през времето, когато я е нямало. Росен Ангелов е превозил тялото на Кети с джипа. Той е знаел къде Кюхова разхожда кучето", каза полицаят.

Сарафов обясни, че Ангелов е тежък социопат и разследващите не биха могли да вникнат в емоционалните му мотиви за убийството.

"Никой нормален човек няма да убие ей така 6 души", допълни той.

Шефът на следствието обясни, че няма съмнение в авторството на убийството, защото и Кети, и останалите са умъртвени с едно и също оръжие – това, с което се е самоубил Ангелов.

"Иззети са дрехи на самия Росен Ангелов, по които категорично има кръв на Кети, както и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. За нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов", отсече Сарафов.

Окръжният прокурор Наталия Николова обясни, че убиецът най-вероятно се е самоубил в петък. Тялото му бе открито два дни по-късно в изоставена постройка в местността Сърце.

"Беше назначена съдебно-медицинска експертиза, чието заключение показа, че смъртта на Ангелов се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел. Установено е сляпо завършващо прострелване в главата в слепоочието", каза тя.

"При комплексната оценка направлението на изстрела даде категорично основание, че е възможно Ангелов да е възпроизвел изстрел в слепоочието със собствената си ръка, което е доказателство за самоубийството му", каза още Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

278

Neoofut

преди 4 години

Здесь вы можете заказать копию любого сайта под ключ, недорого и качественно, при этом не тратя свое время на различные программы и фриланс-сервисы. Клонированию подлежат сайты как на конструкторах, так и на движках: - Tilda (Тильда) - Wix (Викс) - Joomla (Джумла) - Wordpress (Вордпресс) - Bitrix (Битрикс) и т.д. телефон 8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp Копируются не только одностраничные сайты на подобии Landing Page, но и многостраничные. Создается полная копия сайта и настраиваются формы для отправки заявок и сообщений. Кроме того, подключается админка (ад

277

123

преди 6 години

Уважаеми зрители,поради големият интерес към работата на следствието,недоволството от рзултатите и заключенията на оперативните ни работници,ние ви призоваваме да успокоите духовете,като използвате услугите на гледачки,екстрасенси и подобни чудодейни персони на територията на страната.Смятаме,че едно интерв с духa на убиеца Росен ще отговори на всички въпроси,които така жестоко ви мъчат.Успех и на добър час.Отдел Убийства

276

Прозрение

преди 6 години

Най-после МВР призна, че има на щат екстрасенси, които говорят с мъртвите. Досега знаехме, че имат на щат само екстасекси.

fallback