Снимка: Facebook
fallback

25-годишният братовчед на Дамла - Мехмед е направил пълни самопризнания за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград, съобщиха от прокуратурата в града.

Сексуален мотив е една от версиите, но няма категорични доказателства за това.

Вчера следобед той бе арестуван, след като на два пъти полиция и прокурори влизаха в различни апартаменти в града, собственост на младия мъж, за да търсят улики.

В един от тях разследващите открили тиксото, с което той е запушил устата на братовчедка си, след като преди това я удушил.

Oще по темата

"Когато разполагаме с достатъчно доказателства, тогава можем да коментираме мотивите. Изминали са едва няколко дни от престъплението", отговори Димитрина Делчева, зам-окръжен прокурор на въпроса защо Мехмед е убил детето, за което се е грижел.

На последващ въпрос дали майката е освободена, след като е задържан убиецът и има негово признание, Делчева отвърна, че Седат Муса не е освободена - тя е задържана за 72 часа в ареста, като мярката и изтича днес в 18 часа.

"Дали ще бъде освободена зависи от преценката, която ще бъде направена", каза тя и припомни, че майката е задържана и има обвинение, че е оставила малкото момиченце без родителски надзор.

Припомняме ви, че 7-годишната Дамла беше намерена убита в неделя сутринта. На зловещата находка се е натъкнала майката, която се прибрала от нощна смяна.

В Момчилград описват 25-годишния Мехмед като странен. Той почти нямал контакти, и предпочитал да прекарва свободното си време си в дома си.

Близките му не вярват, че той е извършителя на убийството, защото твърдят, че е бил много близък с майката Садет Муса. Двамата работели в един завод. Освен че притежавал ключ за жилището, младият мъж често излизал на разходка с жената и момиченцето.

Два дни от прокуратурата и от полицията излизаха с разнопосочни сигнали, първо бяха задържани майката и още една жена - тяхна роднина. Впоследствие тя бе освободена и цялата вина обществеността прехвърли на Садет. Излязоха и информации, че именно тя е поръчала убийството на дъщеря си.

Вчера обаче разследващите влязоха по следите на Мехмед, който се опитвал да изгради алиби за деня на убийството. Какви са мотивите му и дали е бил подтикнат от Садет да извърши жестокостта - тепърва ще разберем!

Знаем обаче, че за ако бъде признат за виновен - Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

А Дамла? Тя все още в съдебна медицина и тялото й не е освободено за погребение, пък и майка й все още е в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 години

АЗ ОБИЧАМ РОМСКИЯ ЕТНОС.

25

Анонимен

преди 6 години

САМО ДПС.

24

читател

преди 6 години

До AndreshkoЖурналисти - перверзници!

fallback