Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че се работи със сравнително стеснен кръг от заподозрени във връзка с убийството на 7-годишната Дамла.

Цацаров е в Кърджали, за да се запознае с детайлите около жестокото убийство на детето и разговаря с окръжния и с наблюдаващия прокурор за случая.

Малката Дамла беше открита мъртва от майка си Садет Муса в събота, след като жената се върнала от работа. Тя е задържана, като по неофициална информация може да е поръчител, дори извършител на убийството. Засега обаче тази версия нито е отречена, нито е потвърдена от разследващите.

Още по темата

"Съдебно-техническа експертиза пътува за София, ще бъде извършена до 48 часа. В момента се извършва допълнителен оглед, след него ще се извърши следствен експеримент с участието на майката. Целта е да разкрием убиеца в съкратен срок", каза главният прокурор, цитиран от "24 часа".

Той уточни, че няма други задържани освен майката, но това не означава, че няма други заподозрени.

На майката не е повдигнато обвинение за убийство, съобщи още той. Тя е обвинена в оставяне на дете без надзор и затова е задържана за 72 часа.

По думите му не става дума за случайно убийство. Смъртта на момиченцето е настъпила в сутрешните часове.

Шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов каза, че се работи по няколко версии. Изключена е обаче тази, че убиецът е психопат, допълни Сарафов.

На брифинга беше съобщено, че по случая се работи с трима лекари - двама от Пловдив и един от Кърджали.

"Извършено е задушаване, което не е душене, а е чрез притискане, и едва след това може да се говори за омотаване на главата му с тиксо или скоч", уточни още Цацаров във връзка с жестокото убийство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase