Снимка: БулФото

Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста 46-годишния Ясер Хедеяр, който бе задържан за убийството в кв. "Хиподрума" от сряда. Самият Хедеяр каза при дадената му дума, че иска да остане в ареста, предаде БТА.

Според съда има достатъчно данни мъжът да е извършител на убийството, както и че има опасност той да извърши ново престъпление.

Още по темата
Хедеяр е обвинен, че е убил Борислав Бърдаров, а поводът е бил, че той живеел с бившата му съпруга.

В съда стана ясно, че оръжията, с които е извършено престъплението, все още не са намерени, както и че Хедеяр е заплашвал многократно жената, която била подала жалба срещу него.

Мярката може да се протестира, а разглеждането й е насрочено за 30 ноември.

Освен че пращал заплашителни СМС-и на бившата си жена Росица Бърдарова след раздялата им, Ясен Хедеяр е нахлувал нощно време из жилището, в което тя живеела с новия си съпруг, пише "24 часа".

Ясен, който е от смесен брак между българка и иракчанин, не можел да се примири с раздялата със жена си и че тя заживяла с неговия доскорошен приятел Борислав.

Не Борислав обаче бил причината за раздялата между съпрузите, а изключително тежкия и агресивен характер на Хедеяр. Близки го описвали пред разследващите като крайно вербално-агресивен. С бившата му жена имали дете, което в момента живее при майката на Ясен в Лондон.

След раздялата той изпаднал в депресия и лежал в психиатричната клиника на "Александровска болница", като последно е напуснал лечебното заведение на 17 май 2017 г. В резултат на заболяването той получил 76% нетрудоспособност.

Хедеяр притежавал заложни къщи в квартал "Хиподрума", където и живеел. В същият квартал живеел и Борислав.

Хедеяр е бил разследван и за отвличане, пак покрай семейните му отношения. Делото обаче е прекратено. Срещу него се води и дело за тормоз, който упражнявал срещу бившата си жена.

В Софийски градски съд стана ясно, че е прострелял с три куршума съперника си Борислав и му е прерязал гърлото. Най-вероятно оръжието, което още не е открито, е преработен газов пистолет. След убийството Ясен се прибрал в дома си и се преоблякъл, а дрехите изхвърлил. Той поиска да не излиза от ареста, защото го било страх от отмъщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase