Снимка: Булфото

Окръжният съд в Бургас остави под домашен арест директорът Христо Радев, който е обвинен в блудство с непълнолетно момиче.

Още по темата

Прокуратурата протестира определената от съда мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо него и поиска "задържане под стража". Въпреки настояването на държавното обвинение училищният директор да бъде върнат зад решетките, окръжният съд потвърди вече наложената му мярката и Радев се връща в дома си в Ново Паничарево, пише "24 часа".

"Извършени са нови действия по разследването, които категорично подкрепят обвинението. Не само ученици, но и в училището са знаели за действията на директора Радев. Разпитани са учители, които са потвърдили тези факти. Те са били наясно от миналата година. Родителите, както и учителите, са неглижирали въпроса. Едва сега след задържането на Радев са имали смелост да го заявят. Всички свидетели имат пряка зависимост от Радев - вътре в самото училище и семействата, от които са децата. Те се страхуват от него", заяви говорителят на районната прокуратура в Бургас Христо Колев.

От прокуратурата заявиха, че срещу директора Христо Радев до дни най-вероятно ще бъдат повдигнати още обвинения за други момичета, с които е блудствал, но не уточниха за колко деца става дума.

В съда днес стана ясно, че са разпитани нови трима свидетели по делото - две учителки /една бивша и една настояща/ от ОУ "Хр. Ботев" и момиче на име Гинка. То също твърдяло, че директорът му посегнал преди около година.

"Ромите се държат, затова свидетелите срещу мен стават повече. Всичко това е нагласено. Живея от 25 г. в селото, никой не се страхува от мен. Напротив, винаги съм бил медиатор при възникване на конфликт. А децата с нищо не зависят от мен, зависят от учителите си, които им пишат оценките. Пари на никого аз не съм предлагал, но бащата на Радостина /момичето, за което е обвинен директора - б.р./ лично ми каза: "Аз имам 10 000 лв., ще те осъдя", защити се директорът.

58-годишният мъж бе обвинен за блудство с 14-годишната Радостина миналата седмица. Тезата на обвинението е, че училищният директор е целувал и галел дупето на момичето в кабинета си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase