Снимка: Булфото

Районната прокуратура в Бургас протестира определената от съда мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо училищния директор Христо Радев, обвинен в блудство. Държавното обвинение счита, че най-адекватната мярка за неотклонение ще е "задържане под стража".

Още по темата

Миналата седмица бе повдигнато обвинение за блудство с непълнолетно момиче на 58-годишния мъж. Тезата на обвинението е, че училищният директор в Ново Паничарево е целувал и галел дупето на 14-годишната Радостина Христова в кабинета си.

Момичето направило не видео, а два аудиозаписа, на които се чувало как моли директора да не го целува и да не се държи с него като с жена.

Искането за изменение на мярката спрямо 58-годишния педагог вече е внесено в съда. Делото е насрочено за 14:30 часа днес.

Според директора Радев обвиненията срещу него са скалъпени, тъй като има стара вражда с три ромски фамилии. Адвокатът му по време на заседанието заяви, че по делото има два аудиозаписа, но се чуват само женски гласове и липсва експертиза на записите.

Родителите на Радостина поискаха 1 лев символично обезщетение от директора, за да докажат, че не парите са мотивът, за да се изправят срещу Христо Радев.

Майката на момичето разказа, че дъщеря й още миналата година се оплаквала от директора, но в семейството не й повярвали.

От кметството са категорични, че досега не са имали подобни сигнали срещу директора Христо Радев.

Пасторът на евангелската църква в селото обаче заяви, че има информация, че похожденията на директора са поне от 10 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase