Обвиненият директор Христо Радев. Снимка: Булфото

Училищният директор Христо Радев от Ново Паничарево е целувал и галел дупето на 14-годишната Радостина Христова в директорския кабинет на ОУ "Христо Ботев".

Това е обвинителната теза на прокуратурата, която повдигна обвинение за блудство спрямо 58-годишния мъж.

Според разследването инцидентът е станал на 25 септември, когато Радев повикал в кабинета си 14-годишната Радостина Христова.

Момичето направило не видео, а два аудиозаписа, на които се чувало как моли директорада не го целува и да не се държи с него като с жена, стана ясно в Бургаския районен съд вчера, когато бе делото за мярката за неотклонение на Радев, пуснат под "домашен арест".

Още по темата

Според прокуратурата от аудиозаписа, както и от показанията на пострадалата ученичка и още три момичета от същото училище, може да се направи обосновано предположение, че директорът е извършил престъплението, в което е обвинен.

Нещо повече - той се е възползвал от служебното си положение и е държал момичетата в зависимост.

В показанията си трите ученички твърдят, че директорът е блудствал и с тях в продължение на около година. По тези случаи обаче няма сигнали в полицията или прокуратурата, пише "24 часа".

Според съдебно-техническа експертиза аудиозаписите не са манипулирани, подчерта прокуратурата.

По делото има приложен и видеозапис, но той е направен, когато родителите на Радостина заедно с нея отишли да търсят сметка на директора в кабинета му.

На него се чува мъжки глас да казва: "Защо й налетя?", а директорът няколко пъти повторя: "Извинявай, да обясня!".

В четвъртък вечерта предвид чистото съдебно минало съдът наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на директора Радев.

"Чувствам се като дамгосан от медиите. Това е вендета на три ромски фамилии от Паничарево, за които през годините съм вземал мерки спрямо правилника за вътрешни ред в училището. Те са крали от училището - бащата на въпросната ученичка Радостина беше откраднал дърва. Тогава писах жалба, хванаха го и се наложи да плати. Оттогава не минава ден, без да усещам омраза от него.

През 2010 г. дъщеря му Радостина дойде от Гърция, беше на 7 г. и не знаеше български, беше абсолютно неграмотна, тя е дете билингви. Приех я в подготвителната група, за да научи езика, но бащата искаше да е в първи клас, за да взема детски. Подаде сигнал и аз бях наказан.

На 25 септември следобед ученичката Радостина дойде за малко в кабинета ми, като ми говореше нещо, аз я попитах какво има предвид. Вече не помня какво точно казваше. Но явно беше нагласено. Говореше: "Недейте да правите такова нещо, вие сте директор!".

Аз я попитах: "Какво правя", разказа пред журналисти Радев. Той направи изявлението в съдебната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase