Снимка: septemvri.org

Не е имало комуникация по телефона между Лазар Влайков и Районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров след убийството в с. Виноградец, съобщи говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова. Назначена е обаче експертиза за възможна интернет комуникация между лицата.

Още по темата

Името на бившия общински съветник от ГЕРБ Влайков е свързано с нещастния инцидент в село Виноградец, при който по време на рожден ден с пистолет бе убит собственика на заведение. Смята се, че 6-годишно момченце е застреляло 47-годишния Наско Тонкев именно с оръжието на Лазар Влайков.

Близките на убития обаче твърдят, че не детето, а Влайков е изстрелял фаталния куршум. Те смятат и че веднага след убийството той се е допитал по телефона до приятеля си районен прокурор на Пазарджик за съвет как да се измъкне от ситуацията.

"Възможно е да се комуникира през социални мрежи, а също чрез СМС-и, затова сме назначили такава експертиза. Изискани са и разпечатки на телефоните на всички присъстващи - 12 души", уточни Румяна Арнаудова на пресконференцията.

Тя допълни, че Районният прокурор на Пазарджик вече е разпитан като свидетел и той също е отрекъл да е разговарял с Влайков.

6-годишното дете също е разпитано по всички изисквания на закона, в присъствието на съдия и психолог. Показанията му обаче са следствена тайна и в момента не могат да бъдат оповестени, обясни Арнаудова.

Тя каза и че все още нито една от назначените пет експертизи по случая не е готова.

Днес Лазар Влайков бе задържан за 72 часа, а утре прокуратурата ще поиска от съда да го остави за постоянно в ареста, поради опасност да се укрие и заради тежестта на престъплението, в което е обвинен.

Обвинението му е за това, че не е взел необходимите мерки за сигурност, свързани с личното му оръжие и от това е последвала смърт на друго лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase