Кадър: Youtube
fallback

Софийският градски съд намали на 20 хиляди лева гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който напусна парламента заради т.нар. афера "Суджук гейт". Магистратите са мотивирали решението си с имотното състояние на Мартинов, предаде БНР.

Oще по темата
В края на юли прокуратурата повдигна на ексдепутата шест обвинения, сред които принуда над прокурор, полицаи и държавен служител, и закана за убийство и изнудване. 

За свободата на Мартинов беше определена парична гаранция от 45 хиляди лева. Сумата съвпада с обявената при началото на разследването обща стойност на 4-те тона суджук, 60 килограма пастърма и филе, които бившият народен представител поискал и получил от името на премиера от добричкия бизнесмен Кирил Костов.

С мотива, че размерът на гаранцията е прекомерен, адвокатите на ексдепутата са поискали от Софийския градски съд да я намали.

След анализ на доказателствата и констатацията, че сред тях няма достатъчно данни за имотното състояние на Мартинов, съдът я е редуцирал повече от два пъти.

Магистратите не са се съгласили с прокуратурата, че заради високата обществена опасност и характера на извършените престъпления сумата трябва да е по-висока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 6 години

Тези от съда също ядат суджуци, така, че след този жест с намаляването на гаранцията се очакват доставки на суджуци към съответните съдии.

61

соцялно слаб депутат

преди 6 години

ай освобождаваите С'уджука че коледните празници идват а мезета няма.

60

Анонимен

преди 6 години

20 хил. лева, а останалото в суджуци:)

fallback