Снимка: архив, Булфото

Бизнесменът, пълнил и предавал суджуци на бившия вече депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, е фалирал.

"Искаше да бъде направен по определена рецепта от него, как да бъде направен, защото суджука е за еди кой си, ако не му харесал суджука, после всички сме умрели", споделя пожелалият да остане анонимен мъж от Добрич.

Още по темата

След три години бизнесменът решил да откаже да изпълнява поръчките му: "Той обаче (Живко Мартинов – бел.ред.) изпълни заплахите, с които преди това само ме плашеше. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е", отсече бизнесменът пред bTV.

Той разказа, че е бил убеден от ексдепутата да си плаща със суджуци, защото бил в някакъв списък: Бяхме задължени да го правим, защото иначе имаше думи: "Ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н.", каза бизнесменът.

Вече два дни Живко Мартинов не е депутат, след като самият той се отказа от мястото си в НС.

Скандалът около него гръмна миналия петък, когато главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му и образува наказателно производство.

Впоследствие стана ясно, че Мартинов поискал от добрички търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност на ГЕРБ и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици.

От името на премиера Бойко Борисов били искани и около 60 кг телешка пъстърма, филе "Елена", както и ремонт на партийния офис в Добрич.

Часове след скандала министър-председателят поиска смяна на ръководството на ГЕРБ в Добрич, която вече е факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase