Снимка: "Монитор"

Девствената поетеса Албена Хинкова загуби делото, което заведе за клевета срещу колегата си по перо Николай Славов. Подсъдимият поет е невинен. Той не е казал или извършил нещо унизително за честта или достойнството на колежката си по перо. Решението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още по темата

Николай Славов бе оправдан напълно по три повдигнати му обвинения, по които поетесата искаше от него общо 3000 лева.

Първото било за думите на поета от 2 юли 2014г., когато той казал на Албена Хинкова: "Кажи бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение".

После пък размахал лист с жест, все едно пропъжда муха. Няколко дни по-късно – на 6 юли, Славов пак влязъл в пререкание с Хинкова, като й заявил: "Егати тъпогьозлука. Ти очи имаш ли, бе? Не разбра ли, че точно това за тебе се отнася. А твоят артистичен грим щеше да е по-подходящ за снощи, за "Дон Карлос" и "Как искам, теленце, до тебе да полегна".

Третото изречение, за което Хинкова търсеше от Славов последните 1000 лева били за негова фраза от 8 юли м.г., когато той й заявил: "Като текстопистка може да си добра, но като редактор си кръгла нула".

Според съдебния състав думите на Николай Славов не са били унизителни за честта и достойнството на Албена Хинкова. Така съдебният фарс, траял над две години, приключи!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase