Албена Хинкова се появи в съда, облечена с лилав костюм и вързана с червена панделка на кок коса. Снимка: "Монитор"

41-годишната Албена Хинкова поиска делото, което води за честта си срещу колегата си по перо Николай Славов, да бъде върнато на първа инстанция. Именно там подсъдимият за думите си: "Абе, моме, макар, че ти не си мома, но това няма никакво значение", бе напълно оправдан. Хинкова се зарече да обжалва, което и направи.

В окръжния съд в Пловдив в четвъртък тя настоя делото за нанесената й обида да започне отначало. Окръжният съд обаче поряза исканията на Хинкова, като даде ход при закрити врати на делото по същество.

Още по темата

Албена не изневери отново на стила си, появявайки се в съдебната зала облечена със стилно лилаво костюмче, с лек грим и с прибрана с тъмночервена панделка в елегантен кок буйната си къдрава коса.

В думите си пред магистратите тя се оплакала, че "благодарение на журналистите, които като хиени, направиха името ми така че като ме срещнат в града, хората да ме имат като повод за подигравка, а не като повод за поздрав", пише "Монитор".

Ищцата дори прекъсвала адвоката на Николай Славов – Иван Колев, та се наложило съдия Цветан Цветков да й прави забележка. Наред с това тя заявила, че адвокат Колев също я бил обидил. Няколко дни по-рано го засякла в коридорите на съда и той се бил обърнал към нея със смях и с думите: "Деса Поетеса".

Самият адвокат Колев категорично отрече това да е вярно. Той уточни, че когато е видял Албена Хинкова в съда, си е говорел с друга своя колежка, а не за нея.

Хинкова оспорва оправдателната присъда на Николай Славов, от когото иска 3 000 лева за думите му от юли 2014 г.: "Кажи бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение". Няколко дни по-късно – на 6 юли, Славов й заявил: "Егати тъпогьозлука. Ти очи имаш ли, бе? Не разбра ли, че точно това за тебе се отнася. А твоят артистичен грим щеше да е по-подходящ за снощи, за "Дон Карлос" и "Как искам, теленце, до тебе да полегна". Третото изречение, за което Хинкова търсеше от Славов последните 1000 лева били за негова фраза от 8 юли м.г., когато той й заявил: "Като текстопистка може да си добра, но като редактор си кръгла нула".

Окръжният съд в Пловдив предстои да се произнесе в законния едномесечен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase