Снимка: Dnes.bg

Поетеса от Пловдив заведе безпрецедентно дело в съда. 39-годишната Албена Хинкова иска да докаже, че е девствена. Причината – неприлично подмятане от неин колега по адрес на жената.

Конфликтът между поетите от Пловдив Албена Хинкова и Николай Славов е от лятото на тази година. Повод за него става реплика на Славов.

„Цитирам си думите: „Абе, моме, макар че ти въобще не си мома, но това всъщност няма значение…” и си продължих изречението нататък по друга тема. Тя се е почувствала засегната за това, че съм се усъмнил, че е мома”, заяви пред Dnes.bg поетът Николай Славов.

Въпреки извиненията, които е поднесъл, Николай Славов получава призовка в съда и документ, който удостоверява, че 39-годишната Хинкова е девствена.

„Получих съдебно-медицинско удостоверение, че хименът й е здрав, цял и ненарушен, извиних се два пъти, но тя поиска да ме съди”, каза още Славов.

В съдебната зала поетът беше подкрепен и от негови колеги, че се изразява метафорично.

През месец декември Районният съд в Пловдив ще реши дали Албена Хинкова ще получи обезщетение за накърнената си гордост или само извинение.
 

Коментари Напиши коментар

76

187

преди 8 години

чудя ви се на акълите... седнали да одумват жена, че била девствена... и било срамно... ми неин си избор... някой питаше откога било за хвалба - ми да ти кажа, приетите норми в исторически план, в цял (или по - голяма част) от света, до към 50-те години на миналия век, са били, да са девствени до сватбата. и така, замислете се, щото с това еснафско мислене, верно на другата крайност... *** ше се оправим, да знаете ;).

75

Анонимен

преди 8 години

че тя не е мома на лелка прилича и защо мома да значи девствена

74

Анонимен

преди 8 години

Браво.Все още имало девици-чиста душа.