Снимка: Bulphoto

Общ преглед
Сливенският Окръжен съд остави в ареста Димитър Генчев Иванов, обвинен в убийството на 15-годишната Симона.

Служебният защитник на обвиняемия - адвокат Христо Христов заяви, че подкрепя исканата мярка с оглед безопасността на мъжа, както заради лабилното му психическо състояние, така и заради обществените нагласи.

Още по темата

Според адвокат Христов в събота, след като му е била оказана медицинска помощ, Иванов е опитал да се самоубие и лекарите са предприели мерки, за да осигурят неговата безопасност. Заради това е бил вързан, докато е лежал в отделението.

Адвокатът посочи, че в следствения арест задържаният ще бъде под постоянно наблюдение и лекарски контрол. По думите на Христов Димитър Иванов е бил в неадекватно състояние и по време на заседанието не е отговарял на въпроси, а непрекъснато е плачел.

Дал е показания пред разследващия прокурор, но подробности от разпита не могат да бъдат оповестени. Защитата има право да обжалва мярката в тридневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Dnes.bg припомня, че 28-годишният мъж е обвинен в предумишлено убийство с особена жестокост и за опит за убийство на повече от един човек.

На 6 ноември той нападна с нож 15-годишна ученичка, психолог и свой връстник в двора на 12-то училище в Сливен, след което се простреля с газов пистолет.

Снощи десетки жители на Сливен излязоха на траурно шествие в памет на 15-годишната Симона, за да кажат "не" на насилието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар