Снимка: Булфото

Очаква се прокуратурата в Сливен да поиска постоянен арест за 28-годишния мъж, обвинен в убийството на 15-годишната ученичка - Симона Великова. Срещу него е повдигнато и обвинение за  опит за убийство на повече от един човек.

Още по темата

9-и ноември е ден на траур в община Сливен в памет на Симона. Областния управител на Сливен - Димитър Сяров, отмени за утре предвидените за днес церемонии по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на града – Стефан Радев, както и полагането на клетва на новите общински съветници, съобщи БНР.

Погребението на убитото момиче е от 13:30 часа.

В Сливен са експерти от Агенцията за закрила на детето, които започват работа с педагозите и учениците в училището, където се разигра трагедията.

Председателят на агенцията Ева Жечева каза, че днес се очаква извънредна родителска среща, на която ще присъстват и експерти от агенцията.

"Да се овладее паниката и стресът, който може да заплаши децата. Ще бъде разпоредена проверка по осигуряването охраната на училището", каза Жечева.

Според нея е много важно да се работи между органите за закрила като социални органи, образователни органи.

"Мисля, че въпреки трагичния инцидент, наистина ще бъдат планирани адекватни действия, които ще ни помогнат да бъдем и по-адекватни на нуждите и потребностите на децата", каза Жечева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase