Снимка: Булфото, архив
fallback

Апелативен съд в Бургас остави под домашен арест граничния полицай  Костадин Стоянов, който уби на място единайсетмесечната Красимира в село Крушевец.

Oще по темата
На фаталния 11 септември м.г. той прегази с автомобила си детето, което по това време се е намирало в детска количка на тротоар в центъра на селото.

Експертизите доказаха, че е бил в нетрезво състояние.

Днес полицаят обжалва наложената му мярка за неотклонение с искане да бъде изменена в по-лека - парична гаранция.

Председателят на Бургаския апелативен съд - съдия Деница Вълкова, която председателства и съдебния състав, посочи, че взетата спрямо Стоянов мярка за неотклонение "домашен арест" не следва да се изменя, защото се явява най-адекватна и съобразена със законоустановените критерии.

Въпреки че Костадинов е осъден на две инстанции, той не е в затвора, защото обжалва решенията пред Върховния касационен съд.

През април Бургаският окръжен го прати за 11 години в затвора  и го лиши и от книжка за 13 години.

Апелативният съд в Бургас обаче намали наказанието от 11 на 7 години. Съдиите намалиха и срока, през който Стоянов няма да може да шофира - от 13 на 9 г.

Апелативният съд отмени присъдата в частта, в която подсъдимият е признат за виновен, че е причинил смъртта на детето на "пешеходна пътека".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

Браво, браво страхотни новини намаяне на "високата "присъда и евентуално пускане под гаранция за това деяние! Направо правосъдната ни система е жестока, да не говорим за законите.Преди 89-та нали знаете какво беше наказанието за подобно нещо, наказание, което е забранено в ЕС, но се практикува от голям брой щати и в др. държави, дали не трябва да се върне, не знам?

14

До №17

преди 8 години

Де да беше така. Накрая съда може да реши че родителите са длъжни даже да се извинят на този *** или да му оправят колата. Но виж ако бащата го пипне сигурно ще има хиляди утежняващи вината обстоятелства. За съжаление властта НЕ Е в ръцете на хората.

13

Така ще е още 100 г

преди 8 години

В една нормална държава този убиец щеше вече да изгние в затвора!В българия всичко е *** работа.Като хванеш отдолу до върха на пирамидата всичко живо плаче за дебела тояга.Но българина е търпелив и с къса памет.Помни само три дена.За това тази страна е била под чуждо управление цели 7 века.

fallback