Снимка: архив, БулФото

Отложиха делото за катастрофата, при която загина 11-месечната Красимира от созополското село Крушевец.

Причината е неявяване на две вещи лица, изготвили общо три съдебни експертизи, съобщи „Фокус“. Отлагането на делото е по искане на адвоката на обвиняемия Костадин Стоянов - Благой Потеров, който иска да разпита вещите лица.

Още по темата
Следващото заседание по делото е насрочено за 27 март от 09.30 часа в Бургаския окръжен съд.

В съдебната зала граничарят Костадин Стоянов, който беше зад волана на колата, убила бебето, заяви, че съжалява за случилото се.

Той поднесе съболезнования на семейството на момиченцето и каза, че ако може да върне времето назад, би го сторил.

Според показанията му пред съда вечерта преди катастрофата е пил червено и бяло вино, не повече от половин литър общо, легнал си към един часа след полунощ, а на следващата сутрин станал към 08.00 часа и потеглил с личния си автомобил от Малко Търново.

Мислил да остане, но му се наложило да пътува. По думите му при влизането в село Крушевец карал със скорост от 35 км/ч.

Стоянов свидетелства, че не може да си спомни самия сблъсък, при който автомобилът му блъска детската количка на тротоар пред магазин.

Той заяви, че бил все още в колата, когато майката на момиченцето, Нонка Борисова, излязла от магазина. Търсил детето, когато мъж на име Милко го ударил в тила и започнала кратка саморазправа.

Стоянов заяви, че е правил изкуствено дишане и сърдечен масаж на момиченцето, което според него давало признаци на живот. Тъй като го заплашвали, той се отдалечил от мястото на инцидента и съобщил за катастрофата на тел. 112, но от там вече били уведомени.

Стоянов свидетелства и че насъбралите се хора били враждебно настроени към него.

След пробата с дрегер бил откаран в МБАЛ-Бургас за вземане на кръвна проба и урина, но според него лекарят не успял да запечата с парафин капачката на кръвната проба.

Обвиняемият бе категоричен, че не е пил мляко на мястото на инцидента, за да прикрие, че е пил.  Той обясни, че не е усетил автомобилът му да има техническа неизправност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase