Милан Дивеков в съда. Снимка: Dnes.bg
fallback

Пловдивският апелативен съд смени мярката за неотклонение на 24-годишният Милан Дивеков от "домашен арест" на "задържане под стража".

До момента той бе под домашен арест и с обвинение, че е помел възрастен мъж на осветена пешеходна пътека в Пловдив.

Мотивът за днешното решение на магистратите е, че Дивеков може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Oще по темата

"Доволен съм, вярвам в справедливостта", заяви пред Dnes.bg синът на убития пешеходец Димитър Димитров - Йордан Димитров. 

Той настоява за сурово наказание за шофьора, погубил баща му, който оставя съпруга 100% инвалид.

"Съдът намери, че доказателствата по делото категорично позволяват да се направи обосновано предположение, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка, както и че има опасност да повлияе на показанията на свидетели за важни обстоятелства. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване", се казва още в мотивите на магистратите.

По време на разпита Милан заяви, че след като полицаите обработили произшествието, са го изпратили да си почива и са му казали на другия ден да се яви пред КАТ.

Той каза също така, че съжалява за случилото се.

Полицията вече е разпитала няколко свидетели, които са дали показания срещу шофьора.

Скандалът се разрасна, след като вчера главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, от което стана ясно, че има сериозни пропуски в разследването и че върху подсъдимия е сложен полицейски чадър. Това доведе и до оставката на шефа на полицията в Пловдив Пламен Узунов.

До момента вътрешното министерство е образувало дисциплинарно производство срещу разследващия полицай. А по случая с полицейския гаф са разпитани 43-ма служители на полицията в Пловдив.

Очаква се в 14 часа главният секретар на МВР Георги Костов да представи новия директор на полицията в Пловдив – това е досегашният шеф на дирекцията в Благоевград Христо Разсолков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

KOI POLIZAI SHTE BADAT NAKAZANI I SHTE PODADE OSTAVKA BACVAROVA.

20

Ние ги хващаме, те..

преди 8 години

Кого хващате бе оставяте убиец да си спи в къщи по живо по здраво! Продажни некадърници!

19

Друг път!

преди 8 години

За някои е МВР гаф, аз си мисля че е съучастие в престъпление и опит за прикриването му.Няма друго обяснение за подобна зловеща некомпетентност.

fallback