Снимка: архив Булфото

Пловдивският окръжен съд отказа да наложи постоянен арест на 24-годишния Милан Дивеков, който преди дни уби мъж на пешеходна пътека. 63-годишният Димитър Димитров издъхна на място, ударен от движещия се с над 100 км/час автомобил.

Съдия Нина Кузманова уважи искането на обвиняемия и го пусна под домашен арест. Според нея той не е обществено опасен и няма риск да се укрие, съобщи "24 часа".

Още по темата

Прокурор Тодор Павлов пледира Дивеков да остане в ареста. "Няма адресна регистрация, не се знае къде живее. Веднъж е казал пред разследващите, че е в жк "Тракия", а друг път - че живее в село Болярино. Такива като Милан превърнаха пешеходните пътеки в ешафод", обясни обвинителят.

Защитата на младежа пледира пък, че е с чисто съдебно минало и добросъвестно се е явявал пред разследващите органи. "Има реална опасност той да яхне друга, още по-мощна машина, и да ликвидира поредния пешеходец", смята обаче прокурорът.

Инцидентът стана в сряда вечерта на булевард "Никола Вапцаров" в пловдивския район "Южен" в отсечката между кметството и Втора градска болница.

Ударът е бил толкова силен, че от него е деформирана част от предницата на автомобила. Колата е успяла да спре на около 100 метра от мястото на катастрофата.

"Караше супер бързо, не успя да спре навреме, чухме удара и после спирачки. В първия момент шофьорът не искаше да слезе от колата и се канеше да избяга, но един по-здрав младеж го извади с ритници от автомобила и го шамароса", разказа малко след трагедията очевидец на случилото се пред Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase