Снимка: Булфото, архив
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече възможността адвокати да бъдат подслушвани, за да бъдат издирвани по-лесно техни клиенти.

Oще по темата
Той допълни, че това е противоконституционно.

Повод за коментара му стана изказване на премиера Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание в сряда за ролята на адвокатите в борбата с престъпността.

"Ето сега - ние издирваме убиец, адвокатът му се явява да го представлява. Всеки нормален човек, би казал - добре, а защо не проследят адвоката и да го хванат къде отива да му даде информацията. Как да обясним на хората, че по закон не може да се следи и има 100 % независимост на адвоката. На обикновения народ, като гледа и днес го издирват и утре го издирват викат "Какво правят те, какво правят?!", сподели пред министрите Борисов.  

Като се позова на последния случай на автомагистрала "Струма", при който човек беше блъснат и загина, главният прокурор коментира, че не може адвокат на издирвано лице да води преговори с полицията, както става с този случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

Тикваров има компетенцията,на седящ в кръчмата не особено интелигентен гражданин(чалга-фен).Но тъй,като за 30г,успяхме да превърнем обществото си в такова недоразумение,*** се радва на висока подкрепа.

23

Бай Иван

преди 8 години

Абе защо никой не търси отговорност на прокурорите за провалените дела ?Аз в моята работа ако згафя 1 път ме мъмрят и наказват, при 2-3 направо ще ме изритат. До сега не съм чул срещу някой прокурор да е почнало разследване за несвършване на служебните задължения.

22

Тинчо

преди 8 години

До пишещитеМоите уважения, но адвокатите полагат клетва да пазят тайните на клиента. Човек е невинен по презумция, докато няма влязла в сила присъда. Ако престъпник бъде оправдан вината не е на адвоката. Причините са: няма професионалисти, не се събират законово доказателства, прокурорите не се стараят да следят следствието и да дават указания на полицаите и накрая съдът оправдава - липса на доказателства. Като прибавим корупцията и политическия натиск резултата е ясен

fallback