Снимка: архив Булфото
fallback

Аферата "Костинброд" приключи без виновни и присъди. Единственият обвиняем - бившият главен секретар на МС в служебния кабинет на Марин Райков, Росен Желязков, бе оправдан. Решението взе Софийски градски съд днес.

В началото на съдебното заседание прокуратурата поиска условна присъда от две години и забрана Желязков да заема висши държавни или обществени постове също за две години.

Oще по темата

Бившият главен секретар бе обвинен в престъпление по служба, защото не е осъществил контрол и е допуснал отпечатването на повече бюлетини за изборите през 2013 г. Съдът обаче прецени, че Желязков няма вина.

Скандалът "Костинброд" избухна през май 2013 година, в навечерието на парламентарните избори. Тогава Николай Бареков, в ролята си на журналист, разкри, че в печатницата има спецакция заради съмнения, че се готви фалшификация на изборите в полза на ГЕРБ. По-късно стана ясно, че сигналът до службите е бил подаден от Мая Манолова.

В хода на разследването прокуратурата обяви, че в печатницата са открити 350 000 годни за използване и незаконно напечатани бюлетини. Обвинението показа снимки и как бюлетините са били опаковани и надписани да бъдат транспортирани към точно определен ирайони в страната.

Още преди да е ясен края на процеса Росен Желязков беше върнат в Министерския съвет като съветник на премиера Бойко Борисов.

Днес съдът отмени мярката за неотклонеине "подписка" на Желязков. Решението може да се протестира пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

NoName

преди 9 години

СРАМ !!!

33

Анонимен

преди 9 години

Ха-ха-ха, нема такава държава! 450 000 бюлетини повече и няма виновен?!? Лой ги поръча и плати? Тикваров и Цецко Честния. На кого е печатницата, на герберуги. Сега си купиха комисиите и секциите и ..."победиха"! А тук *** се радват, че няма осъдени. Всичко върви по пътя на БКП, една партия, един народ, една измама гарнирана с мизерия. Няма по-*** от герберастите, по-гнусни са и от БеКаПейците с каквито е пълна партията им. Един ден ще разберат до къде ги е довел Каратиста - Мутра.

32

Анонимен

преди 9 години

Пикайте ся газ, червени ***!

fallback