Архив: Булфото

Прокуратурата изпрати на съд бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков за незаконните бюлетини в Костинброд.

Днес обвинителният акт е внесен в Софийския градски съд, съобщават от прокуратурата.

Бившият главен секретар на Министерския съвет по време на служебното правителство - Росен Желязков, се сдоби с обвинения заради скандала с намерените незаконно отпечатани бюлетини в Костинброд. Сигналът беше подаден от Мая Манолова.

Още по темата

Според обвинението в периода от 27 април до 12 май /деня за размисъл преди парламентарния вот/ Желязков не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС и задълженията на "Мултипринт" ООД по договор за изработка и доставка на 8 343 000 бюлетини за гласуване.

Въпреки задълженията си по Устройствения правилник на МС и неговата администрация и след изрично оправомощаване за сключване на договор от служебния министър-председател Марин Райков Росен Желязков не е осигурил осъществяването на строг контрол върху отпечатаните количества бюлетини и манипулациите с технологичния отпадък.

Не е осигурил строга отчетност върху чистия тираж бюлетини и заприходяването на всяка отделна бройка.

Отпечатани са 351 075 бюлетини, годни да послужат по предназначение, извън възложените по договора.

Настъпилите вредни последици са създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес и правилното и законосъобразно функциониране на органите на държавна власт в Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase