Снимка: архив, БулФото

Ключовият и последен свидетел по делото срещу Цветан Цветанов за 6-те „Не“-та – бившият антимафиот Орлин Тодоров, беше глобен с 300 лева от Софийския градски съд.

Причина за глобата стана отказът на Тодоров да назове името на служителя от МВР, който го е предупредил, че ще бъде подслушван.

Още по темата
Почти до последно не беше ясно дали Тодоров ще свидетелства днес в процеса срещу бившия министър, който отказал с 6 „Не“-та искането антимафиотът да бъде подслушван заради разследване срещу него.

С разпореждане на съда Тодоров трябваше да бъде доведен принудително в съдебна зала, след като на миналото заседание преди два дни не дойде заради проблем с транспорта.

По-рано обаче стана ясно, че бившият антимафиот не е бил открит в дома си и ще бъде обявен за общодържавно издирване. В крайна сметка той се яви на процеса сам.

Пред съда Тодоров каза, че е разбрал, че срещу него е образувано досъдебно производство и ще бъдат използвани СРС-та през 2009 година от бивш служител на полицията във Велико Търново.

Тази информация му била потвърдена и от прокурорски източник.

Орлин Тодоров заяви, че не е имал лични отношения с бившия вътрешен министър, когото познавал от медиите, предаде БТА.

Той уточни, че  се е срещал с Цветанов три пъти, когато бившият министър бил във Велико Търново. Съдът остави в сила и наложената глоба на Тодоров от предишното заседание, когато той не се яви. Тя също е 300 лева.

Съдебното заседание беше прекъснато за час, в който прокуратурата трябва да представи копие от постановление за образуване на досъдебно производство.

След това се очаква да започнат пледоариите на страните в процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase