Атанаска бе докарана в Съдебната палата в Бургас под засилена охрана. Снимка: БТА
fallback

Мярка „задържане под стража” постанови Окръжен съд-Бургас за Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на 8-годишната Александра.

Най-тежката мярка за неотклонение бе поискана от прокуратурата и защитата на Георгиева, както и от самата нея.

„Аз също искам да бъде задържана“, каза тя на съдебното заседание, след като прокуратурата поиска постоянен арест за нея.

Oще по темата
 Срещу задържаната Георгиева е повдигнато обвинение за убийството на Алекс от Поморие, дъщеря на местния бизнесмен Веселин Тодоров, известен с прякора Германеца. В четвъртък вечерта детето бе обявено за изчезнало. Ден по-късно тялото му бе открито в дома на задържаната Георгиева, която живее в таванско помещение в същата сграда, където е и домът на семейството на Александра.


По време на делото за гледане на мярката за неотклонение днес бяха изнесени и данни от съдебно-медицинската експертиза.

Според тях детето е душено с полиетиленова торбичка, обвита около врата с тиксо в продължение на 1-3 минути.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров посочи, че предстои да бъдат направени още експертизи, тъй като делото е в начална фаза. За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Защитникът на Атанаска, адвокат Потеров, поиска психиатрична експертиза, но в болница в Ловеч. Според него
Георгиева може да не е действала с ясно съзнание. Тя самата не помнела да е душила детето, каза още Потеров.

Той добави, че трудният й живот напоследък и това, че е отделена от децата си, може да е отключило особено психично състояние.

Според прокурор Маджаров също е необходима психиатрична експертиза.

„Има обществена нетърпимост към подобен род посегателства. Трябва да се проведе обективно, всестранно, пълно разследване, което да включва задължително такава експертиза, най-малко да видим какви са подбудите и мотивите за извършеното действие от обвиняемата”, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Анонимен

преди 10 години

трудният й живот напоследък и това, че е отделена от децата си, може да е отключило особено психично състояние..............е,на кой му е лесен живота в днешно време? дай сега да тръгнем да душим хорските деца,а? защо не е обесила себе сикато и е трудно?

126

Omnia Mea

преди 10 години

До Анонимен 127Северино, не ти ли писна да дращиш коментари ***, селянко грозна?

125

Никой

преди 10 години

Как така е направила самопризнания, а адвокатката ѝ казва, че не помнела да го прави. Как се признава нещо, за което не си спомняш. И на всичко отгоре предварителните тестове показват че е вменяема.

fallback