Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Снимка: БТА

Няма друг заподозрян за убийството на 8-годишната Александра от Поморие освен Атанаска Георгиева, съобщи главният секретар на МВР Светлозавр Лазаров пред TV 7.

Обвиняемата е направила самопризнания и лично е посочила мястото, където е било тялото на детето.

Осемгодишната дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров–Германеца, която беше обявена за изчезнала в четвъртък вечерта, беше открита мъртва в петък около 19 часа в дома на задържаната Атанаска Георгиева. 

Още по темата
Тялото на детето беше открито под леглото на Атанаска в квартирата й, която се намира един етаж по-високо от жилището на момиченцето.

Лазаров потвърди и, че сред мотивите за извършване на престъплението е обида от страна на Александра към децата на Атанаска.

Лазаров каза още, че детето е било убито още същата вечер, когато родителите са сигнализирали, че не се е прибрало от училище. На следващата сутрин в 9:30 ч. Атанаска е била изведена от полиция от дома си и с нея е започнала работа.

Бащата на малката Александра Веселин Тодоров твърди, че в убийството на дъщеря му са замесени роднините на Атанаска - майка й Светлана и сестра й Северина, която живее на съпружески начала със собственика на хотел "Лагуна" Веселин Тошев.

Атанаска Георгиева е изпращала SMS-и на родителите на Александра, за да ги заблуди, че става въпрос за отвличане и откуп.

По думите на Лазаров разследващите са работели по всички версии още от самото начало - отвличане с цел откуп, убийство.

"От вчера работим с прокуратурата, за да мога да дойда тук и да кажа, че Атанаска Георгиева е направила самопризнания. Участвала е в следствен експеримент, при който е открито тялото на детето. Не искам да влизам в повече подробности, на всички вече е ясно за какво става дума. Няма нужда да облъчваме обществото с мистерии и някакви версии, пуснати между другото, които отново целят да насадят напрежение", заяви Светлозар Лазаров и отказа да разкрие повече подробности.

Той нито отрече, нито потвърди, че Атанаска Георгиева е проституирала. 

На Георгиева, която се намира в следствения арест, е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Днес Бургаският окръжен съд ще гледа мярката й за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase