Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв
fallback

Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов от Лясковец, който на 14 март застреля спецполицай и рани трима негови колеги.

До кървавата развръзка се стигна при опита на баретите да изземат от дома му боен арсенал, кътан от години.

Заседанието на съда се състоя този следобед в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани.

Oще по темата
"Състоянието на Савов е стабилно и той даде показания", съобщи след заседанието на съда Катерина Лещакова, говорител на местната прокуратурата, цитирана от БТА.

Тя обаче отказа да отговори на въпроса дали стрелецът се е признал за виновен, но пък уточни, че той има възможността да обжалва мярката си в законовия тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март. В зависимост от здравословното състояние на обвиняемия ще бъде решено допълнително къде ще бъде заседанието.

Лещакова уточни, че към момента здравословното състояние на Петко Савов не позволява да бъде транспортиран в затворническа болница.

Вестник "Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата.

Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 10 години

Хубаво е управлението на Орешарски, а?

61

Ванчо

преди 10 години

До АнонименЩо бе драги? Аз например се накефик че ги издумкаха тъпите ченгели. Аз където съм несведощ ти казвам че така не се прави операция, така не се действа, изобщо това защо го направиха? Задай си тоя въпрос защо трябваше да сеправи тоя цирк?А иначе нещата са за съжаление, МВР освен да бие и да тормози обикновенните невъуръжени хора за друго не става. Не става дан и пази, не става да ни защитава за нищо не става. 66000 дрисльовци бачкат там над 1000000000 лв. са парите за МВР.

60

Вера

преди 10 години

Обществото е болно! Благодарение на политическите *** и ***, правейки се на анализатори на ситуацията и хвърляйки необосновани и неверни твърдения в общественото пространство, манипулират и объркват онази немалка част, която няма необходимия умствен потенциал и ценностна система! Срамуваме се от всички, които намериха оправдание за един убиец! Срамуваме се от всички политически ***!Това е огромния проблем на България!

fallback