Снимка: БТА

Състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов, който уби спецполицай и рани трима негови колеги преди три дни.

Законът задължава магистратите да решават в негово присъствие дали остава мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес. Петко Савов обаче не може да стане от болничното легло и да излезе от реанимацията и това налага съдът да дойде при него, съобщава „Труд“.

Стрелецът бе прострелян 3 пъти в корема при спецакцията за неговото задържане и претърпя животоспасяваща операция във великотърновската болница.

Още по темата

Оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му, съобщава изданието.

И двете ръце на агресивния мъж са приковани с белезници за болничното легло, защото се опитва да изтръгне системите от ръцете си и да удря медиците, които му оказват помощ. Пазят го и полицаи, които са с бронежилетки.

Както Dnes.bg съобщи, прокуратурата във Велико Търново повдигна обвинение срещу Савов за умишлено убийство на полицай по чл. 116, ал. 2 от Наказателния кодекс. За това престъпление законът предвижда затвор от 10 до 20 години.

В неделя стотици роднини, приятели и колеги на убития полицай Емил Шарков се простиха с него по време на поклонението в гробището в Бояна.

На погребението дойде и цялото ръководство на МВР, с изключение на министър Цветлин Йовчев, който е на планувано работно посещение в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase