Главният секретар на МВР Светлозар ЛазаровV Снимка: Булфото

Българският парламент е мястото, където може да се проведе дебатът както за действията, така и за бездействието на МВР при спецоперацията в Лясковец. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред “Фокус“ искането на оставката му от ГЕРБ.

В петък 53-годишният психично болен Петко Савов уби командос и рани други трима при спецакция на полицията за отнемане на незаконно притежавани от стрелеца оръжия.

Още по темата
По-рано днес бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрази съмнение, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. На извънредна пресконференция ГЕРБ поиска оставката на Лазаров, както и временна анкетна комисия в парламента, която да разследва случая.

Главният секретар на МВР уточни, че по случая му предстои изслушване в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

„Роднините на загиналия Емил Шарков, наранените барети, както и цялото българско общество трябва да знаят пълната истина за станалото преди и по време на тази трагедия“, смята Лазаров.

Той отказа каквито и да е други коментари по изслушването му във вътрешната комисия в Народното събрание

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase