Данаил Георгиев (в ляво) и Живко Желев ще лежат в затвора за трагедията в Симеонвоград. Снимка: Булфото
fallback

Делото за катастрофата на "Черния Великден" приключи.

Върховният касационен съд потвърди решението на Пловдивския апелативен съд и присъди 12 години лишаване от свобода на Данаил Георгиев - шофьорa на колата, който на 23 април 2011 година помете на тротоара група младежи от Симеоновград.

Шестима от тях загинаха на място, а двама бяха ранени. Данаил се лишава и от правото да управлява автомобил за срок от 15 години.

Oще по темата
Братовчед му Живко Желев, който е обвинен в това, че му е дал ключовете за колата във въпросната нощ, е осъден на 7 години лишаване от свобода и 10 години без право да управлява МПС.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Dnes.bg припомня, че тежката катастрофа стана минути преди полунощ на Великден през 2011 година. Според експертизите Данаил е бил пиян и е карал колата на братовчед си с над 130 километра в час.

Той загубил контрол над автомобила, ударил се в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял пешеходците.

Процесът срещу Данаил и Живко започна на 8 декември 2011 година - 8 месеца след жестоката катастрофа, която отне живота на Яница, Мелин, Гошо, Трифон, Красимир и Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

ЕДНА БЪЛГАРКА

преди 10 години

КАК МОЖЕ 12 ГОДИНИ ЗА 6 ЖИВОТА...ТУК ТРЯБВА ПРИСЪДА ДОЖИВОТЕН ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА

37

ЕДНА БЪЛГАРКА

преди 10 години

ГОЛЯМА СКРЪБ...МИР НА ПРАХА НА НЕВИННИТЕ

36

Недялко

преди 10 години

Като го смятам падат се по 3г. и 2м. на убит смешна история. Сега всички джигити ще са още по самоуверени и надъхани. Осъдителна присъда е по-добре от условна но все пак на лице е тежко престъпление в което са нарушени много точки НК. Една доживотна без право на замяна би им прилягала повече. Жалко за децата.

fallback