Снимка: БТА, архив
fallback

До два-три дни обвинителният акт срещу Цветан Цветанов ще влезе в Софийски градски съд, съобщи  главният прокурор Сотир Цацаров.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и настоящ депутат от ГЕРБ е обвинен за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Адвокатът му Менко Менков вече коментира, че специалните разузнавателни средства е трябвало да бъдат приложени "спрямо хора, които са откраднали една пързалка и една катерушка" от село Първомайци.

Мярката за неотклонение на бившия министър е "подписка".

Oще по темата
Цацаров съобщи още, че не е показан пълният обем доказателства, с които разполага Софийска градска прокуратура, по отношение на случая с бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, който е привлечен като обвиняем по чл. 282 по НК – длъжностно престъпление.

„Ако някой си мисли, че прокуратурата ще влезе в съд с обвинителен акт и тефтерче, се лъже. Не виждам защо това тефтерче предизвика толкова много емоции. Ако това тефтерче е помощ в атаката срещу президента Росен Плевнелиев, това сигурно е помощ в атаката срещу Найден Зеленогорски, Емил Димитров, кмета на село Медковец, Димана Ранкова и кой ли още не, който фигурира в това тефтерче“, коментира Цацаров.

„Думите на Росен Плевнелиев оценявам като призив за обективно разследване, а не като сигнал, че има натиск. Самият държавен глава заяви, че е изпълнил всички изисквания по Закона за предотвратяване и установяване конфликт на интереси, следователно за натиск не можем да говорим. Не говорим и за това, че има нарушение от страна на хората, които са били предмет на проверка на тази комисия; говорим за това, че по-късното внасяне на преписките, непроизнасянето по определени преписки, несъобщаването на прокуратурата и неизпълнението на ред задължения по закона са довели до ситуация, при която множество преписки са били във висящо състояние. Когато една преписка, дори на държавен глава, е във висящо състояние, това не е много правилен подход”, обясни Цацаров.

Той добави, че в момента се прави проверка дали Златанов е действал по собствена инициатива, както той твърди, или е действал по нечие разпореждане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

66

преди 10 години

АПЕЛ КЪМ ЦАЦАРОВ-НЕ СЕ ЧУДИ ,ЦЕЛИЯ НАРОД ИСКА ТИЯ ДВАМКАТА В ЗАТВОРА!БОЙКО И ЦВЪЧКО В ЗАТВОРА!!!!!!!!ГЛАС НАРОДЕН-ГЛАС БОЖИЙ!

29

Анонимен

преди 10 години

АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ. ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ В БГ СА БЕЗНАКАЗАНИ ПОНЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ. ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЯНИЯ.

28

nikolaberti

преди 10 години

Айде по бързи да го вкарват тоя *** в дизципа и ГЕРБ да се закрива,като партия,че ми писна на оная работа

fallback