Цветан Цветанов е с второ обвинение. Снимка: Булфото

След повече от час в сградата на столичното следствие на бул. "Монтевидео" бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов си тръгна с второ обвинение от прокуратурата.

Той е обвинен за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Адвокатът му Менко Менков коментира пред журналисти, че специалните разузнавателни средства е трябвало да бъдат приложени "спрямо хора, които са откраднали една пързалка и една катерушка" от село Първомайци.

Според Менков връзката на Тодоров е, че по това време вероятно той е водил разследването за откраднатите съоръжения.

„В постановлението, с което повдигнаха обвинение на Цветанов, не са описани стойността на тази катерушка и пързалка", каза Менков.

Още по темата

„Ние силно се съмняваме, че са били обсипани с диаманти, за да може да се използват всички налични средства и методи”, добави той.

"Вероятно в този момент Орлин Тодоров е бил или районен инспектор, или криминален инспектор. Трябвало е да бъдат подслушвани лица, които са откраднали една катерушка и една пързалка", обясни защитникът и уточни, че „защо е сложил "не"Цветанов, ще се даде отговр на въпроса в съда.

Мярката за неотклонение на бившия министър е "Подписка".

Цветан Цветанов отказа да отговори пред журналисти защо не е разрешил СРС-тата. Той потвърди, че е отказал и на органите на МВР да му направят криминална регистрация, но отново не каза защо.

Това е второто обвинение срещу бившия министър, който вече е обвиняем за бездействие, което е дало възможност на служителите на МВР да извършват незаконни подслушвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase