Лазар Груев. Снимка: архив, БулФото
fallback

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев разкритикува остро недобрата нормативна база за използването на СРС.

Отчитайки, че за десет години разрешените от съда секретни методи за събиране на доказателства са нараснали четири пъти, Груев припомни, че преди няколко години сам инициира национално съвещание по проблема, на което участваха председатели на всички съдилища в страната.

Oще по темата
Когато преди три години казах, че прекомерно много се подслушва и трябва да се вземат мерки, получих упрек, че не разбирам и бях посъветван да си мълча, каза Лазар Груев, цитиран от БТА.

Той напомни, че също тогава е обсъждана възможността да бъде създаден единен регистър за СРС-тата, както и да бъде даден достъп на всеки съдия до част от оперативните материали.

Пред юридическата общност на тържествено честване по повод на Деня на Конституцията, организирано от Съюза на юристите в България, Лазар Груев коментира, че протестиращите през февруари никога не биха късали и потъпкали конституцията, ако бяха прочели, че никой не може да бъде следен и записван без негово съгласие.

Председателят на ВКС напомни, че за решаването на редица проблеми не се прилага системен подход, а се работи на парче и се пълнят дупки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 11 години

15 тия комунисти не са като ония. Ония ги избиха отдвана. Сегашните са партайгеносета, т.е биха били членове на коя да е партия стига да е добре платено.

12

Анонимен

преди 11 години

Да си комунист на 20 години означава, че нямаш сърце. Да си комунист на 40 години означава, че нямаш мозък. С пълна сила важи за Станишев.

11

Анонимен

преди 11 години

Станишев, каквото и да правиш пак няма да спечелиш. Не се напъвай. Гледай си Моника. Кога ще отговориш на хората защо даде 1 млн. и половина на на австриеца, част от които се върнаха при Моника. Дължиш го на народа. Ти си крадец и си много нагъл.

fallback