Марин Райков. Снимка: БТА

Дори не смея да допусна, че е възможно по време на служебното правителство да са извършвани нерегламентирани подслушвания, обяви служебният премиер Марин Райков, който присъства на Деня на отворените врати във Висшия съдебен съвет.
 
Министър-председателят изрази очакване в разумно време институциите да приключат разследването и посочи, че във връзка с неговата обективност вече са отстранени двама служители на МВР.

"Нямам впечатления да е доказано Цветан Цветанов да е виновен", посочи Райков и допълни, че България е демократична държава, в която има презумпция за невиновност, до доказване на противното.

Още по темата
Той обясни, че по негово настояване шефът на СДОТО Сергей Кацаров и началникът на отдел Радко Димитров, са временно отстранени от длъжност до приключване на досъдебните производства срещу тях.

Dnes.bg припомня, че преди ден прокуратурата обяви, че във връзка със сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев, има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.  Последните двама бяха временно отстранени от длъжност до изясняването на случая.

Помолен да коментира позицията на прокуратурата бившият вътрешен министър Цветан Цветанов посочи: "Притеснявам се дали заедно с бившия министър-председател не сме подложени на незаконно подслушване".

По думите му въпросното подслушване е започнало в момента след напускането му от МВР и по време на вече започналата предизборна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase